Zaterdag 10 woensdag 14 mei en zaterdag 14 zaterdag 21 en zaterdag 28 juni zijn wij vol geboekt u kunt geen bestellingen meer plaatsen in onze webshop.
U kunt tot 48 uur van te voren nog bestellen
We gebruiken altijd verse ingrediënten
Bezorging in thermobox voor een goede koeling
Online gemakkelijk betalen via iDeal
Er is al veel geschreven en gezegd over allergenen in de media. Het is daarom ook de hoogste tijd dat wij op onze website hier eens aandacht aan besteden. Want ook wij houden graag rekening met de wensen van onze gasten en passen onze menu’s, catering hapjes en buffetten er eventueel graag op aan.
Allergenen zijn bepaalde eiwitten die bij mensen een allergische reactie kunnen opwekken. In totaal onderscheiden we 3 soorten allergenen en dit zijn de voedselallergenen, inhalatieallergenen en tenslotte contactallergenen. Met de laatste 2 soorten allergenen hebben wij in principe niets te maken. Inhalatieallergenen komen namelijk het lichaam binnen via de longen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de allergie voor stuifmeelpollen, beter bekend als hooikoortsallergie. Contactallergenen komen via contact met de huid het lichaam binnen. U kunt in dit geval denken aan bepaalde bestanddelen in verzorgingsproducten, zoals shampoos of bodylotion, waarvoor een allergie is. Onze aandacht richten we in dit artikel speciaal op voedselallergenen.
Voedselallergenen komen het lichaam via eten binnen. Bekende allergenen zijn de eiwitten in koemelk maar ook in pinda’s en noten. Ook voor gluten zijn sommige mensen allergisch. Zoals u kunt zien vermelden we altijd welke voedselallergenen er in onze producten voorkomen. Zo scheppen we duidelijkheid en informeren we onze gasten!
De meest voorkomende klachten bij mensen zijn voor de onderstaande ingrediënten:
Wist u dat er een informatieplicht geldt voor niet-voorverpakte voedingsproducten en dan met name voor de 14 bovenstaande allergenen? Dit geldt zowel voor restaurants, bakkerijen, ambachtelijke slagerijen, cateringbedrijven en zorginstellingen. Het idee achter deze verplichting is dat iedereen vooraf geïnformeerd moet worden dat informatie over de allergenen beschikbaar en opvraagbaar is. Cateringbedrijf Hapjesgigant heeft ervoor gekozen om de allergenen op de website (onder de producten) te vermelden.
Bijna 2% van de Nederlandse bevolking is in een bepaalde mate gevoelig voor bepaalde levensmiddelen, ingrediënten of bestanddelen in levensmiddelen
De overgevoeligheidsreacties uiten zich meestal in diarree, jeuk (in de keelholte met name) en buikpijn
De meeste overgevoeligheidsreacties bij mensen zijn die voor pinda’s, noten, granen en melk
Denkt u dat u wel eens een allergie kan hebben voor een bepaald voedselproduct of ingrediënt? Meer informatie over (voedsel)allergenen kunt u lezen op de website van het Voedingscentrum.
Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.