Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni zijn we vol geboekt u kunt voor deze datum geen bestellingen meer plaatsen.

Bel: +31 (0)38 460 85 08 of
mail:

Tot 48 uur

U kunt tot 48 uur van te voren nog bestellen

Altijd vers

We gebruiken altijd verse ingrediënten

Thermobox

Bezorging in thermobox voor een goede koeling

iDeal

Online gemakkelijk betalen via iDeal

Allergenen de feiten

Er is al veel geschreven en gezegd over allergenen in de media. Het is daarom ook de hoogste tijd dat wij op onze website hier eens aandacht aan besteden. Want ook wij houden graag rekening met de wensen van onze gasten en passen onze menu’s, catering hapjes en buffetten er eventueel graag op aan.

Wat zijn allergenen?

Allergenen zijn bepaalde eiwitten die bij mensen een allergische reactie kunnen opwekken. In totaal onderscheiden we 3 soorten allergenen en dit zijn de voedselallergenen, inhalatieallergenen en tenslotte contactallergenen. Met de laatste 2 soorten allergenen hebben wij als cateringbedrijf in principe niets te maken. Inhalatieallergenen komen namelijk het lichaam uitsluitend binnen via de longen. Een bekend voorbeeld is de allergie voor stuifmeelpollen, beter bekend als hooikoortsallergie. Contactallergenen komen via contact met de huid het lichaam binnen. U kunt in dit geval denken aan bepaalde bestanddelen in verzorgingsproducten, zoals shampoos of bodylotion, waarvoor een allergie is. Onze aandacht richten we in dit artikel speciaal op voedselallergenen.

Wij vermelden altijd eventuele voedselallergenen

Voedselallergenen komen het lichaam via eten binnen. Bekende allergenen zijn de eiwitten in koemelk maar ook in pinda’s en noten. Ook voor gluten zijn sommige mensen allergisch. Zoals u kunt zien vermelden we altijd welke voedselallergenen er in onze producten voorkomen. Zo scheppen we duidelijkheid en informeren we onze gasten zoals het hoort!

De meest voorkomende klachten zijn voor de onderstaande ingrediënten:

 

eivispindamosterdsesamzaadsojamelkschaaldierenweekdierenselderij

notenNoten: denk daarbij aan amandelen, paranoten, pistachenoten en macadamianoten, hazelnoten, walnoten, cashewnoten en tenslotte pecannoten.

lupineLupine (Lupine wordt gemaakt van de zaden van de blauwe lupine)

 

Het vermelden van de allergenen is verplicht!

Wist u dat er een informatieplicht geldt voor niet-voorverpakte voedingsproducten en dan met name voor de 14 bovenstaande allergenen? Dit geldt zowel voor restaurants, bakkerijen, ambachtelijke slagerijen, cateringbedrijven en zorginstellingen. Het idee achter deze verplichting is dat iedereen vooraf geïnformeerd moet worden dat informatie over de allergenen beschikbaar en opvraagbaar is. Cateringbedrijf Hapjesgigant heeft ervoor gekozen om de allergenen op de website (onder de producten) te vermelden.

 

Enkele feitjes over allergenen:

  • Bijna 2% van de Nederlandse bevolking is in een bepaalde mate gevoelig voor bepaalde levensmiddelen, ingrediënten of bestanddelen in levensmiddelen
  • De overgevoeligheidsreacties uiten zich meestal in diarree, jeuk (in de keelholte met name) en buikpijn
  • De meeste overgevoeligheidsreacties bij mensen zijn die voor pinda’s, noten, granen en melk

 

Meer informatie over voedselallergenen nodig?

Denkt u dat u wel eens een allergie kan hebben voor een bepaald voedselproduct of ingrediënt? Meer informatie over (voedsel)allergenen kunt u lezen op de website van het Voedingscentrum.

Catering Zwolle – Hapjes bestellen

Wij verzorgen graag uw complete catering in Zwolle en omstreken. Of u nou een bedrijf bent of een particulier. Ook voor allerlei soorten catering hapjes, lunch hapjes, desserts, dranken, buffetten en zelfs complete barbecues kunt u bij ons terecht. Hapjes bestellen kan online of neem contact met ons op via +31 (0)38 460 85 08.

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.